Bolyki Brothers (HU)

Bolyki Brothers (HU)
 

Bolyki Brothers (HU)

http://www.bolyki.hu

A Bolyki Brothers Magyarország egyik legjelentősebb a capella együttese. Közel 30 éve dolgoznak együtt, és a komolyzene, a pop, valamint a jazzvilág is számon tartja és értékeli munkájukat. Az együttes tagjai képzett zenészek. Brácsa, cselló, klarinét és pozan szakon végeztek, és aktív résztvevői a nemzetközi komolyzenei életnek is. A tagok rendszeresen fellépnek a Budapesti Fesztiválzenekar, az Esterházy Ensemble (Bécs), a Savaria Barokk Zenekar (Budapest), az Erkel Ferenc Kamarazenekar (Budapest) produkcióiban. Komolyzenei végzettségük állandó frissességben tartja – a legendás Ward Swingle által önálló műfajként aposztrofált – művészetüket.

A cappella együttesként először Németországban léptek színpadra a szélesebb nagyközönség előtt a 80-as években. Az akkoriban zeneiskolában a Bartók Konzervatóriumban és a Liszt Ferenc Zeneakadémián hangszeres tanulmányaikat végző testvérek az éneklést amolyan tréfás zenei kirándulásnak tartották. A német szervezők viszont egyáltalán nem: a kilencvenes években több, mint száz koncertet adtak Németország szerte.

Egyedülálló hangzásuk, magával ragadó humoruk és legendás színpadi jelenlétük hamarosan az ország legkiemelkedőbb zenei formációi közé emelte őket. Univerzális zenei nyelvezetükre jellemző, hogy amellett, hogy szívesen látott vendégei televíziós show-műsoroknak, jazzfesztiváloknak és stadionokban rendezett könnyűzenei koncerteknek, hatalmas sikerrel lépnek föl egyházzenei rendezvényeken éppúgy, mint a Bartók Rádió élő műsoraiban, vagy olyan rangos zenei eseményeken, mint a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Miskolci Operafesztivál és a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál.

A Bolyki Brothers együttest 2009-ben Príma díjjal tüntették ki.

 
UA-43519672-1