The Real Group (S)

The Real Group (S)
 
Gyógyító Angyal Alapítvány

A The Real Group koncertjén keresse a matricás CD-ket és gyűjtőboxokat, vagy vásároljon jegyet a Rock4 koncertjére a 14-15. sorba, és ezt az összeget 100%-ban a Gyógyító Angyal Alapítványnak adományozzuk, akik azt a Szegedi Gyermekklinika daganatos kis betegeinek gyógyulását segítő eszközökre fordítják!

http://www.therealgroup.se

A Real Group egy legendás és stílusteremtő vokálegyüttes Svédországból. Egyedüli hangszerként a hangjukat használva egyedi hangzásvilágot alakítottak ki a jazz, pop és skandináv kórusszene határain belül. A csapat 1984-ben alakult, és immár több mint 30 éve turnézik világszerte.

A tökéletes hangzás iránti elköteleződésük, személyes hangvételük és saját szerzeményeik révén nemcsak a zene megszállottjai, hanem zenerajongók szélesebb körében is ismertek.
Széles körű repertoárjuk és a tagok kiváló zenei képzettsége lehetővé tette az együttes számára, hogy együttműködjön szimfonikus zenekarokkal, jazzformációkkal, popcsapatokkal és neves előadóművészekkel, köztük Barbara Hendricksszel, Toots Thielemansszal és Sir George Martinnal. Emellett felléptek a svéd királyi család előtt, a FIFA Labdarúgó-világbajnokság megnyitóünnepségén Dél-Koreában, továbbá számos államfő, köztük a japán császár színe előtt.

A Real Group 20 albumot jelentetett meg saját néven, maguk szervezik saját koncertturnéikat és tévéműsoraikat is, valamint világszerte számos acappella fesztivál művészeti vezetői voltak. 2008-ban a Real Group volt a „The Real A Cappella Festival”, majd 2012-ben a „The Real Group Festival” házigazdája. A csapat egyben kezdeményezője is mindkét eseménynek, amelyekre Svédországban került sor, és több mint 20 országból vonzott látogatókat.

2015-ben a Real Group volt az egyik házigazdája az Åland szigetén rendezett „Å Cappella” Fesztiválnak, amelynek középpontjában a vokális csapaténeklés, a zene megosztása és a pozitív megerősítés állt.

2012-ben és 2013-ban a csapat a Star For Life nevű jótékonysági kezdeményezés nagyköveteként járta a világot, amelynek célja az AIDS/HIV iránti figyelem felkeltése fiatal felnőttekben Dél-Afrikában.

A Real Group részese egy LEVELELEVEN nevű különleges projektnek is, amelyet a Rajaton nevű finn vokálegyüttessel együtt valósítanak meg. A zenei együttműködés mellett ez a határon átívelő kapcsolat jól példázza a zene egyesítő és inspiráló erejét a megosztással és versengéssel szemben.

A Real Group emellett nagy hangsúlyt fektet az oktatásra, és célja, hogy workshopok, illetve coaching foglalkozásokon keresztül énekeseket és tanárokat inspiráljon szerte a világban. Peder Karlsson, a Real Group korábbi baritonja az egyik fő oszlopa ennek az oktatási kezdeményezésnek; 2016 januárjában az Aalborgi és Aarhusi Királyi Zeneakadémia tiszteletbeli professzorává avatták. Az együttes oktatási programjaival kapcsolatban bővebben itt olvashat:
www.therealgroupacademy.se

 
UA-43519672-1